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being carried, the Convener, or any other member
of the Committee, may move to agree with
the resolutions of the Committee, and such
resolutions shall be considered seriatim. The
question that the report (if necessary, as amended)
be now approved, shall be put from the Chair,
but no debate shall be allowed thereon.
' 15. Bills and Claims.—All bil ls and claims

shall, be examined by the Secretary and laid
bv him. before the Finance Committee, who shall
report them to the Board, and such bills and
cla ims as are allowed, shall be initialed by the
presiding Chairman, for pavment.

16. Cheques.—All cheques for the payment of
money shall be signed by two members of the
Board, and countersigned by the Secretary.

17. Financial Statement.—At every Monthly
Meeting of the Board the Secretary shall present
a statement in writing showing the receipts and
expenditure of the Board for the current year
up to the date of such Meeting, and showing
the existing balance, if any. to the credit of the
Board.

18. Decision of Chairman.—The presiding
Chairman shall decide upon any point of order
or procedure, and his decision shall be final.

RULES B.—REGULATING THE ISSUE OF CERTIFI-
CATES AND THE CONDITIONS OF ADMISSION
TO THE ROLL OF MID WIVES.

1. Candidates must satisfy the Board that
they have reached a sufficient standard of general
education, and submit the following documents,
duly filled in and signed :—

(a) A certificate of birth, or of baptism, or a
statutory declaration made by a competent
person, showing that the candidate is not
under twenty-one years of age. and,
where the candidate has been married,
the certificate of marriage also ;

(b) Certificates to the effect that the candidate
has undergone the training set forth in
C;

(c) A certificate of good moral character.
This certificate must be in the form pre-
scribed by the Board, and must be signed
by two persons of position acceptable to
the Board. Each person signing must
state in the certificate that he or she has
known the candidate for at least twelve
months, and must append to his or her
signature a statement of his or her calling
or position and. postal address. (Schedule.
Form I.)

2. Candidates must pass an examination as
hereinafter set forth. (See C beloiv.)

3. A candidate who has complied with the
above requirements and has successfully passed
the examination shall receive a certificate in the
form set out in the Schedule, and her name
shall be entered by the Secretary on the Roll
of Midwives. (Schedule. Form II.)

4. The names of all women admitted to the
Roll of Midwives under Sections 2, 11. and 14
of the Midwives (Scotland) Act. 1915, shall be
printed in one single list and in alphabetical
order.

RULES D.—REGULATING THE ADMISSION TO
THE ROLL OF WOMEN ALREADY IN PRACTICE
AS MIDWIVES AT THE PASSING OF THE ACT.

1. Applications for admission to the Roll of
Midwives under Sections 2 and 11 of the Mid-

wives (Scotland.) Act. 1915. must be made on
the prescribed forms (Schedule, Forms VI.,
VTIL), and must be forwarded to the Central
Midwives Board for Scotland together with
such one or more of the following certificates as
may be required.

2. In the case of women claiming admission
on the ground of .having obtained a certificate
in. Midwivery from the Royal Maternity Hospital
of Edinburgh, the Royal Maternity Hospital,
Glasgow, the Maternity Hospital, Aberdeen, the
Maternity Hospital. Dundee, the Obstetrical
Society of London, the Roval College of Ph vsicians

i of Ireland., the Coombe Lying-in Hospital and
Guinness's Dispensary, the Rotunda Hospital for
the Relief of Poor Lying-in Women of Dublin,
the National Maternity Hospital, Dublin, or the
Central Mid wives Board for England, (a) either
the original certificate on which the application
is based, or in the event of the original certificate
having been lost, a voucher from the accredited
Secretary or other agent of the certifying body
to the effect that a certificate was granted to
the applicant on such and such a date ; and
(b) a certificate signed by a Justice of the Peace,
minister of religion, or registered medical
practitioner, or the Secretary of an Institution
(approved by the Centra! Midwivos Board, for
Scotland) of which the applicant is a member,
or is or was an employee, stating that the ap-
plicant is the person to whom the aftermentioned
certificate in Midwifery was granted. The
Secretary of the Board shall, by comparison of
the handwriting, or by such e n q u i r y as he may
think necessary, satisfy himself as far as possible
of the applicant's identity. The application
must be accompanied by a fee of ten shillings.

3. In the case of women claiming admission
on the ground of having obtained a certificate
of Midwifery from any institution or examining
body other than those specified in Section 2 of
the Midwives (Scotland) Act. 1915, the certificate
on which the application is based, together
with satisfactory evidence, in the form pre-
scribed by the Central Midwives Board for
Scotland (Schedule, Form VII.), to the effect
that before the certificate was granted the ap-
plicant had received a proper course of instruc-
tion and training ( including personal attendance,
under competent supervision, upon at least
twenty cases during and after labour), and had
passed an examination in Midwifery and the
duties of a Midwife, and that the institution or
examining body by which the certificate was
granted, considers the applicant at the present
time to be a proper person to be admitted to the
Midwives Roll. The application must be ac-
companied by a fee of ten shillings.

The applicant may be required to furnish
other documents or particulars to enable the
Board to decide whether the application can be
granted.

4. In the case of women cla iming admission
on the ground of having been in bond fide practice
as Midwives for twelve months previous to the
1st January 1916, a certificate to the effect that
the applicant has to the personal knowledge of
the person signing been in bond fide practice as
a Midwife for at least twelve months prior to
the 1st January 1916. and that she is trust-
worthy, sober, and of good, moral character.
This certificate must be in the form given in
the Schedule (Form IX.), must be signed by a
Justice of the Peace, ministerof religion, registered


